SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/016 | 6500 Baja, Köztársaság tér 1

Intézmény logo

Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogatok!

Minden iskolának egyedi arculata van, amivel megjeleníthető, szavakkal és képekkel is bemutatható az a világ, ami vonzóvá válhat a pályaválasztó fiatalok, vagy az újabb és újabb szakmát szerezni vágyó felnőttek számára egyaránt. A Bányai esetében nem kell sokat gondolkodni az egyediségen, hiszen a térség egyetlen kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó oktatási intézménye vagyunk. A régi, hagyományos ágazataink mellett, szakmáink folyamatosan megújulnak, követve a 21. század igényeit és alkalmazkodva az új trendekhez.

De mik a szakmáink közös pontjai, milyen tanulókat várunk? Minden felkínált szakmánk, az eladótól a szakácsig, a cukrásztól a kereskedőig, az emberek jólétével foglalkozik. A hétköznapi emberek szabadidejük eltöltését, családi ünnepeik szebbé tételét, vidámabb és talán boldogabb napok biztosítását célozzuk meg szakmáinkkal. Hiszen egy felejthetetlen rendezvény, egy különleges vacsora, egy kedves felszolgáló és egy tájékozott, mosolygós eladó, mindannyiunk életét szebbé tehetik, ha csak percekre vagy órákra is.

Nyitott, kreatív és emberekkel foglalkozni szerető szakembereket nevelünk. A sikeres tanulmányokhoz mindezen felül kell a szakmai alázat, valamint az emberi viselkedésformák közül kiemelhető a tisztesség, becsület, de szükség van kitartásra, kommunikációs készségek fejlesztésére – akár idegen nyelven is –, kell a kulturált megjelenés, viselkedés. Az iskolai évek alatt ezen személyiségjegyeket fejlesztjük, hogy tanulóink kikerülve a nagyvilágba, ne csak szakmai tudásuk révén, hanem minden társadalom számára elfogadható és becsülendő személyiségük által tudjanak boldogulni.

Iskolánk hitvallása – a 2020-ban elnyert „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” cím, valamint a 2021-ben elnyert „Ökoiskola” cím lévén – a természetünk, környezetünk és egészségünk védelmében tett szükségszerű és lehetséges lépések megtétele. A kapcsolat a fenntartható fejlődés és szakmáink gyakorlati tudásának kivitelezése között egyértelmű: az iskolai és a munkahelyi gyakorlatokon is találkoznak tanulóink az újrahasznosítás, a szelektív gyűjtés, a takarékosság, a gazdaságosság lehetőségeivel, valamint a munkahelyi légkör szervezetünkre gyakorolt hatásaival.

A testi és lelki egészség fejlesztése, tanulóink szabadidejének hasznos eltöltése érdekében, számos közösségépítő foglalkozást építünk a szakmai oktatási rendünkbe. Szakköreinkkel, tehetséggondozó foglalkozásainkkal fejlesztjük a kézügyességet, az idegen nyelvi készségeket, helyet adunk játékos sportvetélkedőknek, kirándulásoknak, az iskolai környezetünk közösségi szépítésének.

Iskolánkban egyaránt helyet kap a hagyományaink ápolása és a folyamatos megújulásra való törekvés is. Átvisszük a múlt értékeit, miközben tevékenyen alkalmazkodunk a beérkező új generációk igényeihez, de nem feladva a szakmai minőséget és nem feledve a szakmaszeretetre való nevelési törekvésünket.

 

Horváth Anett

igazgató

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum


Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola

6500 Baja, Köztársaság tér 1

Telefon: +3679322218

E-mail: titkarsag@banyaiiskola.hu

OM azonosító: 203028/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: 156515


2024Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola