TOVÁBBTANULÁS: MINDEN AMIT TUDNI KELL!


(KÉP: amazonaws.com)

 

TOVÁBBTANULÁS 2020.

SZAKMAI KÍNÁLATUNK ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK

Iskolánk hagyományosan Kereskedelem és Turizmus-vendéglátás ágazatokban oktatandó szakmáinkra várja szeptembertől az általános iskolából továbbtanulókat. Az új szakmaszerkezet következtében 5 éves (technikum) és 3 éves (szakképző) képzési időtartamok közül választhatnak a tanulók.

KERESKEDELEM ÁGAZAT

Kereskedelem ágazatunk 2 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak:

  1. Kereskedő és webáruházi technikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Kereskedő)
  2. Kereskedelmi értékesítő: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Eladó)

Várjuk a klasszikus és az on-line kereskedelmi szaktudásra vágyó diákok jelentkezését!

 

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ÁGAZAT

Pincér szakirány

Turizmus-vendéglátás ágazatunk 6 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a pincér szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:

  1. Vendégtéri szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /pincér szakirány/)
  2. Pincér-vendégtéri szakember: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Pincér)

Várjuk a felszolgálás, díszterítés, rendezvényszervezés iránt érdeklődő diákok jelentkezését!

Cukrász szakirány

Turizmus-vendéglátás ágazatunk 6 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a cukrász szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:

  1. Cukrász szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /cukrász szakirány/)
  2. Cukrász: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Cukrász)

Várjuk a kreatív, kézügyességgel és alkotókedvvel rendelkező diákok jelentkezését!

Szakács szakirány

Turizmus-vendéglátás ágazatunk 6 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a szakács szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:

  1. Szakács szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /szakács szakirány/)
  2. Szakács: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Szakács)

Várjuk a hagyományos és modern főzési technológiát ötvözni kívánó, kulináris élvezeteket kedvelő diákok jelentkezését!

 

TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKBÓL TOVÁBBTANULÓK RÉSZÉRE

 

A jövő tanévet már érintő változások miatt sok szülő bizonytalan a jelentkezési lapok kitöltése kapcsán. Segíteni szeretnénk, így összegyűjtjük az egyes induló képzéseink fontosabb adatait, kódjait. Reméljük ezzel is segíteni tudunk a sikeres pályaválasztásban!

 

INTÉZMÉNY

  • neve: Bajai Szakképzési Centrum; 6500 Baja, Petőfi Sándor u.3.
  • OM azonosítója: 203028

FELADATELLÁTÁSI HELY=ISKOLA

  • neve: Bajai SZC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; 6500 Baja, Köztársaság tér 1.
  • kódja: 016

KÉPZÉS TÍPUSA

  • Technikum (5 éves)

VAGY

  • Szakképző iskola (3 éves)

TANULMÁNYI TERÜLETEK KÓDJAI

1.Technikum
a) Kereskedő és webáruházi technikus: 0011
b) Cukrász szaktechnikus: 0012
c) Szakács szaktechnikus: 0013
d) Vendégtéri szaktechnikus: 0014

2.Szakképző iskola
a) Kereskedelmi értékesítő: 0021
b) Szakács: 0022
c) Pincér-vendégtéri szakember: 0023
d) Cukrász: 0024